x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • Orzax Ocean Markasında %45'e Varan İndirime Ek Sepette %5 İndirim !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Günlük hayatın olmazsa olmazları besin takviyeleri
12.11.2021

Günlük hayatın olmazsa olmazları besin takviyeleri

Vücudumuzda, sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmemiz adına ihtiyaç duyulan bileşenlerin başında vitamin ve mineraller geliyor. Vitaminleri, doğal ürünleri dengeli bir şekilde tüketerek alabiliyoruz, buna karşın çeşitli nedenlerden ötürü vitamin eksikliği yaşayabiliriz, bazı minerallerde açığımız oluşabilir. Bunun en önemli nedenleri içinde, bazı vitaminlerin beslenme yolu ile alınamaması geliyor. Örnek vermek gerekirse D vitamini besin kaynaklarında bulunmaz, güneşin etkisi ile vücudumuzda sentezlenir. Yaşadığınız iklimde, güneş çok az maruz kalabilirsiniz ve bu vitaminin eksikliği görülebilir. Buna ek olarak, birtakım gıda alerjileri de, doğal kaynaklardan vitamin alamama nedenidir. Besin takviyeleri olarak bilinen vitamin ve mineral takviye edici gıdalar bu nedenle modern yaşamın ayrılmaz bir parçası.

Besin takviyesi hangi durumlarda alınmalıdır?

Sebze ve meyve açısından dengeli bir beslenme programı, vitamin ve mineralleri düzenli bir şekilde almanızı sağlar. Ancak birçok durumda, bu mümkün olmayabilir. Vitamin ve minerallerdeki eksiklikler ciddi hastalıklara yol açabilir, yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Aşağıdaki durumlar sizin için geçerliyse, besin takviyesi almanız önerilir:

  • 50 yaşın üzerindeki kişilerde, B12 vitamini emilimi zaman içinde azalır. B12 ihtiyacı olan ileri yaştaki kişiler vitamin takviyesi alabilir.
  • Yaşadığı bölgede güneş ışığına ideal ölçüde erişemeyen ve bundan ötürü D vitamini açığı olan kişiler, D vitamini takviyesi alabilir.
  • Gebelik sürecindeki kadınlarda, sağlıklı bir hamilelik geçirmek adına gerekli olan vitamin ve minerallerin takviyesi alınabilir.
  • Kalori kısıtı nedeniyle, diyet sürecinde belli gıdaları tüketemeyen kişiler, bu açıklarını kapatmak için besin takviyesi alabilir.
  • Besinlerin emilerek kana karışmasını sağlayan karaciğerde çeşitli hastalıklar barındıran ya da bazı gıdalara alerjisi olan kişiler, gerekli besin takviyelerini alabilir.

Gördüğünüz gibi, gıda takviyesi birçok durumda önemli ve kurtarıcı bir kaynak. Tüm vitamin ve minerallerin yer aldığı kaliteli takviye besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu bileşenler açısından zengin olmasını sağlayacak.

Hangi besin takviyesini almalısınız?

Vücudunuzda çeşitli eksiklikler hissediyorsanız ve besin takviyesi alma planınız varsa, hangi besin takviyesini almalıyım diye düşünüyor olmanız muhtemel. İlk olarak her vitaminin ve mineralin vücutta farklı görevleri olduğunu belirtmek önemli. Geçmişten gelen bir alerji öykünüz ya da hastalığınız varsa, hangi vitaminin eksikliğini hissettiğini biliyor olmalısınız. Bununla birlikte, kan tahlili sonucunda belli bir mineralin eksik olduğu doktorunuz tarafından ifade edilirse, gerekli besin takviyesini alabilirsiniz.

Her vitaminin farklı faydalar sunduğu biliniyor. C vitamini kansızlık riskini önler ve bağışıklığı artırır. K1 ve K2 vitaminleri kalp hastalıkları ve kemik hastalıklarına karşı etkilidir. E vitamini görme sorunu ve kulak uğultusu gibi problemlerin çözümünde rol alırken, D vitamini eksikliği kemik hastalıklarına yol açar. Sağlıklı bir yaşam için, vücudumuz ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri ideal ölçüde barındırmalı. Bu nedenle besin takviyelerini doğru bir şekilde kullanmalıyız.

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.