x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • Orzax Ocean Markasında %45'e Varan İndirime Ek Sepette %5 İndirim !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Güneş yanığını en hızlı ne geçirir
06.07.2022

Güneş yanığını en hızlı ne geçirir

Güneş yanıkları, ağrı oluşumu ve acı vermesi mümkün olan bir durumdur, bu nedenle mümkün olduğunca kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Evde tedavi yöntemlerinden biri yanan yeri sık sık nemlendirmek ve o bölgeye soğuk kompres yapmaktır. Nemlendirme için salatalık, lavanta yağı, yoğurt gibi ürünlerin yanında Aloe Vera içeren nemlendirici krem ve losyonlar kullanılabilir. Soğuk su ile duş almak da yanığa iyi gelecektir.  

Güneş yanığını geçirmek için bilinmeyen bir yöntem ise elma sirkesidir. Elma sirkeleri Aloe Vera gibi iltihap giderici özelliklere sahiptir. Bu neden Aloe Vera içeren bir şey bulunmadığında elma sirkesi kullanılabilir. Yanan yer kaşınırsa bu iyileşme sürecini uzatır. Eğer yanan bölge dokunursanız cildin kaşınıp kabarmasına neden olabilirsiniz. Ciltte pul pul görünen güneş yanığı olduğu bölge su kaybedeceği için bol miktarda su içilmesi ve bölgenin belirli aralıklar ile yanlarda oluşabilecek iltihaplardan temizlenmesi gerekir.  

İyileşme sürecini hızlandırmak için doktorunuzun önerdiği bir kremi kullanabilirsiniz. Ayrıca güneş yanığı geçene kadar mümkün olduğunca kıyafet giyilmemesi gerektiği belirtilir. Eğer giyilmesi gerekli ise pamuklu ve bedeninizden 2-3 beden yukarı kıyafetler giymeyi tercih edebilirsiniz. Yanık oluşmaması için güneşe temas etmeden 15-30 dakika önce güneş kremi kullanılması ve her 2 saatte bir yenilenmesi gereklidir. Ayrıca şapka ve güneş gözlüğü gibi aksesuarlar ile de güneş yanığından korunabilirsiniz 

Güneşten nasıl korunabilirsiniz? 

Güneşten korunmak, birkaç basit önlem adımı ile mümkündür. Sokağa çıkarken açık renkli ve bol kıyafetler giymek, güneş kremi kullanmak, hava delikleri olan ve geniş kenarlı şapka kullanmak, güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamak gibi birçok yöntem ile güneşten kolayca korunmak mümkündür. Bunların yanı sıra bol sıvı alımı ve gündelik duş almak da güneşten korunmanın diğer yollarından bazılarıdır.  Güneş ışınlarından korunmamak yaşlanmayı, deri kanserini, güneş lekelerini, çillenmeyi, derinin bir kısmının beyaz diğer kısmının koyu renkte olması gibi birçok sorunu beraberinde getirir. O yüzden güneşten korunmak özellikle yaz aylarında önemli bir konu.  

Güneş yanığından cilt soyulmasında iz kalır mı?  

Cilt soyulması halk arasında iyi bir şey olarak görülse de ardından bir sürü zararın ortaya çıktığı bir durumdur. Güneş yanığına bağlı cilt soyulmalarında cildin katmanları hasar alır, düzensiz yara iyileşmesine neden olur, kalıcı lekelenmeye sebebiyet verir. Ciltte buruşukluk ve kıl çıkmama gibi durumlara yol açabilir. Cilt soyulması ölü derilerden arınmak için bir fırsat olarak görülmemelidir. Cilt soyulmasını engellemek için güneş yanığını engellemek yeterli olacaktır. “Güneş yanığından cilt soyulmasında izi kalır mı?” sorusuna gelecek olursak, kalır ama 5 ila 15 gün içerisinde kendi kendine kaybolur. Eğer çok uzun süre güneş altında durulduysa, deri el ile soyulduysa, yanan bölgeye baskı uygulanırsa, yanan bölge nemlendirilmedi ise bu yanığın iyileşme süresi artar veya kalıcı bir yara olarak hayatınızda yer edinir.  

Güneş yanığında cilt soyulmasının önüne nasıl geçilir? 

Cilt soyulması güneş yağının belirtilerinden biridir. Dolayısıyla güneş yanığından korunmak için alınan tedbirler, cilt soyulması için de alınabilir. Bu önlemlere ek olarak günlük soğuk su ile duş almak, her duştan sonra ve gün içerisinde nemlendirici kremler kullanmak, yumuşak bir havlu ile cildi kurulamak ve soyulmaya başlayan deriyi kendi kendine düşmesini beklemek gibi önlemler ile cilt soyulmasının önüne geçilebilir. Cilt soyulmalarında özel kremler kullanılarak da bu durum yavaşlatılabilir.  

 

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.