x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • Orzax Ocean Markasında %45'e Varan İndirime Ek Sepette %5 İndirim !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Denizde güneşten nasıl korunulur?
27.06.2022

Denizde güneşten nasıl korunulur?

Güneşin zararlı ışınları cilt lekelerine, erken yaşlanmaya, çillenmeye, kararmaya, ciltte buruşukluğa ve birçok cilt hastalıklarına neden oluyor. Böyle bir şey yaşanmaması için aşağıda belirtilen maddeleri uygulayabilirsiniz. 

Güneşin dik geldiği zamanlarda güneşten kaçının 

Güneşten korunmada önemli hususlardan biri teması yok etmektir. Güneş ışınları yeryüzüne dik olarak geldiği zamanlarda dışarı çıkılmamalı, çıkılmak zorundaysa şapka takılmalı, bol ve mümkün olduğunca güneş ışınlarını etkileyecek kıyafetler giyilmelidir. D vitamini için güneşlenme önemlidir hatta güneşin dik geldiği saatlerde daha iyi güneşlenir fakat çok fazla güneşin altında kalınmamalıdır. Özellikle çocuklar çok fazla güneş ışınına maruz bırakılmamalıdır.  

Güneş kremi seçimi 

Eczanelerde satılan birçok güneş kremi ürünü bulunmaktadır. Vücuda sürekli ve yoğun bir şekilde uygulanan güneş kremlerinin içerdiği maddeler oldukça önem taşımaktadır. Güneş kremleri, fiziksel filtreli güneş koruyucu kremleri ve kimyasal içerikli güneş koruyucuları olmak üzere iki gruba ayrılır. Fiziksel filtreli güneş koruyucu kremleri; güneş ışığını geri yansıtarak cildi korur. Cildi adeta bir duvar korur güneş ışınlarının geçmesine izin vermez. Kimyasal içerikli güneş koruyucu kremleri; güneş ışınlarını emerek cildi korur. Kimyasal içerikli kremlerde içerik önemlidir. Sağlık Bakanlığı onaylı kremler alınmalıdır. Kimyasal içerikli güneş kremi seçerken diğer bir önemli husus ile SPF (Sun Protection Factor/ Güneş Koruma Faktörü)’dür. Bu değerin 50 üzeri olması önerilir. 

Güneşli Günlerde Giysi Seçimi 

Denizde mayo ve bikini hariç başka bir şey giymediğimiz için suya dayanıklı güneş kremleri tercih edilmelidir. Bu kremi 2-3 saatte bir yenilemek gerekir aksi takdirde azda olsa güneş yanıklarına maruz kalınabilir. Deniz dışında da kıyafet seçimine dikkat edilmesi gerekiyor. Pamuklu ve açık renkli kıyafetler ile şapka ve güneş gözlükleri tercih edilmelidir. Çocuklar da mutlaka şapka kullanılmalıdır. Eğer çok uzun süre güneşe maruz kalındıysa ve herhangi bir güneş kremi kullanılmadı ise soğuk su ile duş alınmalıdır. Bu deriyi soğutarak yanıkların önüne geçebilir. 

Hassas ciltler güneşten nasıl korunur? 

Hassas ciltler her şeyden etkilenen ciltler olduğu için güneş ışınları tabii ki onları daha fazla etkileyecektir. Hassas ciltlerin pek fazla güneş altında kalmaması önerilir. Eğer çok uzun süre güneş altında kaldılarsa ve kızarma gerçekleştiyse doktora gidilmelidir. Güneş kremlerini dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürülmelidir. Güneş koruyucu faktörü en az 50 olan kremleri tercih etmek önemlidir. Hassas ciltler için losyonları ve özel güneş kremlerini kullanmak önemlidir. Bunların yanı sıra Meksika tarzı şapka ve gözleri etrafı ile birlikte tam olarak koruyan güneş gözlüklerini tercih etmek de koruma sağlar.  

Güneşte bronzlaşmak için neler yapılmalı?  

Cilde zarar vermeden bronzlaşmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Cilde zarar vermeden bronzlaşarak hem estetik açıdan güzel bir görüntüye sahip olabilir hem de sağlık açısından faydalı olabilirsiniz. Fakat bronzlaşma hevesi ile hemen hızlıca bronzlaşmamak gerekir. Bu cildinize oldukça fazla hasara yol açar. Bronzlaşmak için 5-6 gün gibi bir süre ayırmanız gerekir.  

Kolay bronzlaştırma vaadi olan yağları kullanmayın 

Havuç, kakao gibi kolay ve hızlı bronzlaştıran doğal yağlar güneş ışınlarını kontrolsüz ve çok fazla cilde temas ettirdiğinden dolayı zararlıdır. Bronzlaşabilir fakat cilt kanseri, güneş lekeleri gibi sorunları da beraberinde getirir.   

Güneş kremi kullanın 

Güneş kremleri içerdikleri kimyasal maddeler ile güneşten gelen ışınlardan cildinizi korur. Fakat tam vücut bronzlaşma için iki parmak kuralı uygulanmalıdır. İki parmak kuralı; iki parmağınız boyunca boydan boya güneş kremi sürülür, ardından yüze, üst gövdeye, alt gövdeye, bacaklara, ellere, kollara ve sırta olmak üzere toplam 7 bölgeye uygulanır. Bu bölgelere uygulanarak bronzlaşma sağlanabilir. 11.00 ve 15.00 saatlerinde güneşlenmemesi gerekir. Çok sıcak olduğunda da dışarı çıkılmamalıdır.  

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.