x
  • İyi Ürün, Uygun Fiyat, Hızlı Teslimat !
  • Orzax Ocean Markasında %45'e Varan İndirime Ek Sepette %5 İndirim !
  • %100 Orjinal Ürün Güvencesi
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Alışveriş Sepetim
Bebeklerde Beslenme
09.11.2021

Bebeklerde Beslenme

Bebeklerin sağlıklı bir gelişim süreci göstermesi adına doğru şekilde beslenmesi çok önemli. Bebeklerde beslenme nasıl olmalı sorusunun yanıtı bu anlamda önemli. Yeni doğmuş bir bebeğin, ilk birkaç aylık süre içindeki beslenmesi ve belli bir aydan sonraki beslenmesi farklı şekilde olmalıdır. 0-6 aylık bebek beslenmesi ya da yenidoğan beslenmesi nasıl olur derseniz, ilk 6 ayda bebekler yalnızca anne sütü ile beslenir. Anne sütü, bir bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm faydalı doğal bileşenleri barındırır ve bunun yanında, su ya da çay gibi bir ekstra besin verilmemelidir. Yenidoğan beslenmesinde, bebeğe süt dışında bir gıda verilmesi, bebeğin emmeyi reddetmesine neden olabilir.

Bebekler nasıl emzirilir?

0-6 aylık bebek beslenmesinde, emzirme doğru bir şekilde yapılmalıdır. Uzmanlar, yeni doğmuş bir bebeği, doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirmeyi önerir. İlk salgılanan süt bebeğe verilir ve bunun ardından emzirme sıklığı, günde ortalama 10 ile 12 arasında olur. Bebekler ne zaman emzirilmelidir derseniz, bu bebeklerin ağlamasına, süt istemesine bağlı olarak değişir. Doğru emzirme araçları ile bebeklere, ihtiyaçları olduğu müddetçe verilen süt, onların gelişimini doğru bir şekilde sağlayacak. Emzirme süresi bebeklere göre değişim göstermekle birlikte, bebek istedikçe emzirme sürmelidir.

Bebeklerde ay ay beslenme: Mama ne zaman başlamalı?

Bebekler için, faydası saymakla bitmeyen anne sütünün ardından 6. aydan itibaren mama, yani ek gıda verilmesi önemlidir. Bebeklerde beslenme sıklığı da, bebeğin ek gıda ve emzirme ihtiyacına, gelişim durumuna bağlı olarak değişebilir. Bebek ek gıdalarında, bebeğinizin alacağı enerjinin bebeğin yapısına uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Buna ek olarak günümüzde yaygın olan birtakım alerjilere karşı, bebek mamalarında ilk 6 aylık süreçte glutensiz içerik önemlidir. Bebek mamalarında meyve ve sebze içerikli ek gıdalarda, tercihinizi bebeğin olası alerjilerine göre yapmalısınız.

Bebek mama çeşitleri neden önemli?

Bebeklerin, zaman içinde anne sütünden ek gıdaya geçişi, sağlıklı gelişimleri açısından son derece önemlidir ve birtakım faydaları mevcuttur. Bunlardan ilki, anne sütü her ne kadar ilk 6 ayda en önemli besin kaynağı olsa da, zaman içinde yeterliliğini kaybeder. Anne sütünün yeterli olmadığı anda ise, ek gıdalar devreye girer. Ek gıdalar, bebeğin ihtiyacı olan besin öğelerini içerir. Buna ek olarak daha kıvamlı ve katı gıdalara alışma süreci, bebeklerin gelişiminde önemlidir. Son olarak, bebeklerin çok yönlü beslenmesi ileride daha dengeli ve sağlıklı beslenme formunu yakalaması adına önerilir.

Bebeklerde mama fiyatları

Bebeğinin sağlıklı bir gelişim göstermesini isteyen anne babalar, bebeklerde mama çeşitleri içinde kaliteli, sağlıklı alternatifleri tercih ediyor. Bununla birlikte bebeklerde mama fiyatları da, bütçeye uygun seçeneklerden tercih ediliyor. Ucuz ve kaliteli bebek maması arıyorsanız, Türkiye’de en çok tercih edilen kaliteli mama markalarının yer aldığı DermoDr, Aptamil ve Bebelac başta olmak üzere Evolvia, Golden Goat, Hünnap ve SMA gibi markaların mamalarını sunuyor. Bebeklerde mama çeşitleri ve fiyatları, ürünün içeriğine ve gramajına göre değişkenlik gösteriyor. İndirimli ve kampanyalı mamalardan satın almak için, fiyata göre sıralama yapabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Eksfoliasyon Nedir?
11 Temmuz
Eksfoliasyon Nedir?

Eksfoliasyon yöntemleri genel olarak tüm cilt tiplerine uygundur. Bu aşamada önemli olan, her cilt tipi özelinde uygun ekfoliasyon yöntemini seçmek ve doğru bir şekilde uygulamaktır.

Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?
25 Haziran
Retinol Kaç Yaşında Kullanılmalıdır?

Retinol, A vitamininin cilt bakımı ürünlerinde kullanılan bir formudur. Ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu en aza indirmek için kullanılır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Glikolik Asit Kullanım Rehberi

Glikolik asit, melanin üretimini düzenleyerek ciltteki koyu lekelerin azalmasına yardımcı olur.

Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi
22 Haziran
Cilt Bakımında Azaleik Asit Kullanım Rehberi

Azaleik asit, cilt sağlığını koruma ve cilt problemlerini giderme konusunda etkili bir yardımcıdır.

Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?
21 Haziran
Bebek Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılır?

Bebek burun aspiratörünün kullanımı oldukça basittir, ancak doğru teknikleri bilmek önemlidir. İşte adım adım bebek burun aspiratörü kullanma rehberi

Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 
21 Mayıs
Bebeklerde Pişik Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? 

Pişik; bebeklerde ciltte kızarıklık, tahriş ve kabarcıkların oluştuğu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerin bez bölgesinde görülür. 

SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?
20 Haziran
SPF (Güneş Koruma Faktörü) Neye Göre Seçilir?

Güneş koruma faktörü (SPF), güneşe maruz kalmamızı sağlıklı bir şekilde yönetmek için önemli bir konu. Güneş kremi nasıl seçilir konusu, cildimizin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalı.  

100 SPF Ne Anlama Gelir?
20 Haziran
100 SPF Ne Anlama Gelir?

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak, cildin sağlığı için önemli bir adım. Bu konuda en çok duyulan terimlerden biri "SPF"dir. SPF, "Sun Protection Factor" kelimesinin kısaltmasıdır ve güneş kremi ürünlerinin koruma faktörünü ifade eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.